Invisalign – oppdatering

Nå er det på tide med en oppdatering om Invisalignbehandlingen min! Behandlingen gjør jeg i samarbeid med tannlege Torill Arntsen ved Colosseumklinikken i Trondheim.

Mine tanker så langt

Jeg har nå hatt reguleringen i fem måneder, og begynner endelig å se forskjell på tennene mine. Det er jo gøy! Vanligvis ser man ikke noen synlig forskjell før i uke 20, men jeg kunne se det litt tidligere. Jeg har absolutt ingen ubehag med skinnene, og det gjør at behandlingen er veldig overkommelig. Jeg tenker ikke over at jeg har de i munnen engang! Det er også veldig praktisk at jeg kun trenger å komme på kontroll to-tre ganger i løpet av behandlingen. Jeg får også med meg mange skinner om gangen, så det er ikke noe problem å bo tre timer unna.

Nå skal faktisk Håkon få Invisalign også. Haha! Det er ikke nødvendig hos han heller, men han hadde et mellomrom mellom fortennene han ønsket å tette igjen. Han bor i Polen, men Colosseumklinikken tilpasser behandlingen uten problem!

Med skinnene:

Med skinner

Uten skinnene:

Uten skinner

Her ser dere de små knottene jeg har på noen av tennene for å rotere de i riktig retning.

Ubehag

Jeg vet mange lurer på om Invisalign er vondt, plagsomt, ekkelt etc. Jeg hadde vanlig regulering på ungdomsskolen, og dette kan ikke sammenlignes engang! I begynnelsen slet jeg litt med at den nedre skinnen gnagde på innsiden av kinnet mitt. Jeg har en “krok” på venstre side av skinnene som jeg fester et strikk i på natta. Denne var litt spiss, så Torill pusset den ned for meg. Man herdes i munnen etter et par uker, så man slutter fort å merke noe til skinnene. Jeg var redd for at strikket skulle sprette i ganen min, men jeg merker ikke noe til det.

Behandlingstid

Invisalignbehandlingen kommer i flere pakker. Det fins en minipakke på 14 uker som fikser svake skjevheter, og en lightversjon på 7 mnd. Jeg har versjonen som er hakket over light, og som tar 8,5 måneder. For en ukes tid siden var jeg faktisk på kontroll i Trondheim. Tannlegen sa at forskyvningen gikk så fort at jeg nå kan bruke skinnene i kun ti dager om gangen. Vanligvis må man gå i fjorten dager. Det betyr at jeg er ferdig før jul! Jippi!

Her ser man tydelig forandringen som har skjedd på fem måneder:

Untitled-2

Colosseumklinikken

Jeg er så utrolig fornøyd med Torill Arntsen hos Colosseumklinikken i Trondheim. Hun har fulgt meg nøye opp, og har gjort at jeg har følt meg trygg og oppdatert under hele behandlingen. Husk at dere får gratis konsultasjon hvis dere er interessert i å prøve Invisalign. Bare nevn navnet mitt når dere bestiller time! Husk å ringe til Colosseum Tannlege i Innherredsveien (ikke Solsiden.) Nummeret er 73802050!

Bare spør hvis dere lurer på noe!